Koneyhtymä Veikko Pasanen ja Pojat

Metsäkoneiden järkevä tietokonepäivitys

Koneyhtymä Veikko Pasanen ja Pojat urakoi puuta UPM:lle Karstulan alueella neljällä metsäkoneella.

– Meillä on Profi 40 ja Profi 500 harvesterit joiden perästä puu ajetaan Komatsun ja Logsetin kuormatraktoreilla. Kaikissa koneissa oli Windows 7 -pohjaiset PC tietokoneet, joten niiden päivittäminen oli nyt edessä kun kyseistä käyttöjärjestelmää ei enää tueta eikä vanhojen koneiden tehot riitä pyörittämän metsäyhtiön uusinta MekoGis ohjelmaa, kertoo Marko Pasanen.

Tietokoneiden päivityksessä päädyttiin Keski-Suomen Viestilaitehuollon ratkaisuun missä kaikkien neljän metsäkoneen alkuperäiset PC-laitteet korvattiin kerralla uusilla Panasonic Toughbook CF-19 laitteilla.

– Olemme tehneet hyvää yhteistyötä Viestilaitehuollon kans-sa tietokoneasioissa vuodesta 2007 lähtien. Palvelu pelaa ripeästi ja vahva kokemus metsäkoneista takaa ammattitaitoiset asennukset. Ja ykkösasia on se että kun tietokoneiden kanssa on ongelmia niin Viestilaitehuollolta saa aina nopeasti osaavaa apua vaikka paikanpäälle metsään, kehuu Pasanen.

Vaikka nyt vaihdettiin kerralla neljä tietokonetta, sujui sekin nopeasti hyvän ennakkovalmis-tautumisen ansiosta:
– Viestilaitehuolto oli mm. ajanut Toughbookeihin valmiiksi sisään MekoGis -ohjelman uusimmat versiot joten kaikki koneet saatiin asennettua helposti yhden työpäivän aikana. Myös vanhojen PC-koneiden tarvittavat tiedot siirtyivät uusiin laittei-siin joten operaatio oli kaikin puolin onnistunut.

Profi-harvestereissa Toughbookit on asennettu vanhojen PC -laitteiden tilalle Motomit-mittalaitteiden näyttöjen rinnalle.

– Motomitin tietoja voi katsella nyt myös Toughbookista, missä pyörii yhtiön kattaohjelmat, työmaatiedot, sähköpostit jne. Ajokoneissa ei tarvita kuin yksi näyttö, mikä onkin Toughbookissa huippulaatua, sanoo Pasanen.

Ota yhteyttä